İSTANBUL / BÜYÜKÇEKMECE - Adem Çelik İlkokulu

Mrt

18 Mart 1915-9 Ocak 1916 tarihleri arasında cereyan eden Çanakkale Savaşı, Türk askerinin inanç,azim,cesaret ve vatan sevgisinin ölümsüz bir destanıdır. Çanakkale Türk'ün gerektiğinde vatanı uğruna severek ölüme koşmasının ve Türk kahramanlığının anıtlaşmış örneğidir. Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarına şükranlarımızı sunuyoruz. Mekanınız cennet olsun.

Mrt

Bağımsızlığımızın sembolü İstiklal Marşı, 103 yaşında. Mehmet Akif Ersoy, milletin hissiyatına tercüman olup milli mücadele ruhunu kaleme aldı. Türk milletinin kurtuluş mücadelesini anlatan eser 12 Mart 1921'de Meclis'te kabul edildi. 103 yıl önce bugün, Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır. Mehmet Akif'in, o günlerden miras kalan bir tek dileği vardı:

"Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın."

Ara

Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftası kapsamında okulumuzda gerçekleştirilen etkinlikler için emeği geçen öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85.yılında hazırlanan anma programında emeği geçen tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize teşekkür ederiz. Ruhun şad olsun!!

MUHTEŞEM KUTLAMAMIZDAN KARELER

100 yıl önce doğan Cumhuriyetimizi yaşamak ve yaşatmak her birimizin görevidir. Bu muhteşem bayramda görev alan ve emeği geçen tüm öğrenci,öğretmen ve velilerimize teşekkür ederiz. Nice 100 yıllara!!